Vi pynter hagen til jul med lyslenker, islykter og kranser. Vi tipser også om grønne julegaver i år.

Hagespiren Podcast lyser opp desembermørket med lys i hagen. Lykter kan både kjøpes eller lages. Dørkrans er obligatorisk til jul og inne blir potteplantene til nye plantebabyer som kan gis bort i julegave.

God jord med bokashi - med reker, uten rev - og hjemmelaget krydder og te av urter.

Visste du at løpstikke er godt på pizza? Her er en podcast episode om bruk av urter til te og krydder. Deilige te-blandinger lager du enkelt selv og fyller i teposer. Hvis du ønsker å kompostere matavfallet ditt, er bokashi en smart metode. Matavfallet legges lagvis med et strø i en lufttett bøtte, og når bøtten er full, skal den stå i 14 dager i romtemperatur før det blandes med jord.

Podcast om hvordan lage blomsterbed og god jord. Tips til hvordan bli kvitt katt i hagen.

I denne episoden forklarer Lise hvordan hun lager enkle blomsterbed i en fei, og helt uten å grave. Gerd Ellen derimot liker både spaden sin og en litt grundigere framgangsmåte for å få et godt og varig resultat. Hvordan skal man lage blomsterbedet, hvor bør det plasseres og hvordan bør det plantes til? Her får du svar på det meste. Og hva med katter i bedet? Går det bra? Hagespiren Podcast består av Gerd Ellen Ottersen og Lise T. Midtskogen. Alle våre podkastepisoder er også å finne på Apple, Google, Spotify og Podimo m.fl.

Hei og velkommen til vår podcast om hage. En presentasjon av Hagespiren.

En teaser om Hagespiren Podcast og hva vi har å by på. Hagespiren består av Lise Midtskogen og Gerd Ellen Ottersen. Alle podcast episoder finnes på Apple, Spotify, Podimo, Google og de fleste andre arenaer hvor man kan lytte til podkast. Vi har nå også begynt å filme episodene som sammen med andre inspirasjonsfilmer er å finne på kanalen vår her.

Hvilken stil i hagen liker du? Podcast om Feng Shui, woodland og ulike rom med prydgress og roser

En podcast episode om ulike hagestiler. Vi kan forme hagene våre på mange måter. Noen liker det ryddig og rolig, andre vil ha det frodig og overdådig. Men kanskje kan man kombinere dette og mer til ved å skape forskjellige rom i hagen med ulike tema?

Hvordan legge løk om høsten for å få krokus, tulipaner, påskeliljer og andre blomster til våren

Hagespiren Podcast forklarer og viser hvordan man lykkes med løkplanting. En inspirasjonsfilm om å legge løk om høsten for å få en vakker blomstring til våren. Nyttige tips og demonstrasjon av hvordan sette løk i bed, krukker og plen.

Podcast episode om høstens gleder. Fra epleslang til inneplanter

Gerd Ellen og Lise finner ut at måten de sylter og safter på gjenspeiler personlighetene deres, og mens Lise begynner å planlegge Halloween, foretrekker Gerd Ellen å spise opp gresskaret sitt. Med bordet fullt av urter planlegger de høstens foredrag om inneplanter. De har hanket inn @plantegutt fra Instagram of er veldig fornøyd med det

Hage med løk gir blomster til våren, en titt innom Hagespiren Podkast

Hagespiren byr gode tips og hageunderholdning i sin podcast. Ta gjerne en tur innom www.hagespiren.no for podkastepisoder og inspirasjonsfilmer. Her får vi en titt inn i hagespirens verden og denne gang handler det om høstløk og vårblomster.

Pesto og hvit pizza

Pesto av basilikum er raskt å lage og kan brukes til mye. Her blir det brukt på hvit pizza, men pesto er også deilig til pasta og på brødskiven under ost og skinke.

Grønnsaksbase til pastasaus

Med en blanding av purre, selleri og gulrot har du en perfekt base til pastasaus. Lett å hente fra fryseren og tine i en kjele. Kan utvides etter ønske med tomat, paprika, kjøttdeig, bacon, urter etc.

Gressklipp som jorddekke

Tips til bruk av gressklipp som jorddekke. Det blir mindre vanning, gjødsling og luking ved å bruke gressklippet. Rene kinderegget!

En sommerlig bonusfilm fra Hagespiren Podcast

Dette er en filmutgave av en episode fra Hagespiren Podcast. Lise og Gerd Ellen snakker om hageglede og viser innhøsting av urter og deling av planter.

Lise planter ut gulrot sådd i melkekartong

Dette er oppfølgeren til Lise sår frø i melkekartong. Her planter hun kartongen ut i pallekarmen sin.

Kvisthule med hagespiren

Hagespiren Podcast viser hvordan man kan lage en kvisthule til hagen sin.

Kvisthulen - en podfilm

Lurer du på hva en kvisthule er? Kanskje du lyst til å lage en selv og lurer på hva du bør tenke på? Hagespiren sjekker ut kvisthulen til Gerd Ellen og henger opp en lysekrone i taket.

World Naked Gardening Day

Hagespiren følger oppfordingen til WNGD og tester ut hvordan det føles å hage in natura. Det ble en kjølig, men festlig opplevelse. Tar du også utfordringen?

Lise sår gulrot i melkekartong

I episode 8 lovet Lise at hun skulle så gulrøtter i juicekartong. Vi følger prosessen fra frø til gulrot. Her er del 1.

Hagespiren Podcast venter på våren

Hagespiren Podcast er å finne på Spotify, Apple, Google og alle andre arenaer hvor man lytter til podkast. Vi publiserer 20 minutters episoder med lettbeint hageunderholdning fullt av smarte tips og løsninger for hagen.

Vi sår frø inne

En inspirasjonsfilm om å så frø inne. Det er mulig å starte hagesesongen tidlig hvis man sår frø inne. Det er enkelt, billig og gøy.

Calathea som beveger seg

I episode 2 av Hagespiren Podcast snakker Gerd Ellen om sin yndlings-inneplante. Det er en stor variant av Calathea, og hun liker den fordi det er så mye liv med den planten. Den beveger seg stadig så det rasler i bladene. Her er noen små klipp av naturlig bevegelse. Ingen trekk, samme lysforhold, naturlig hastighet. Kan du se bevegelsene?

Vi lager meiseboller

Meiseboller lages ved å smelte matfett og blande inn frø, korn, lettkokte havregryn og det du måtte ha liggende som fuglene liker å spise. Ved å bruke frø uten skall blir det enklere for fuglene å få tilgang til maten.

Hagespiren Podcast - Trailer

Hagespiren Podkast er en podkast for deg som ønsker lett underholdning med fokus på hage og det hagelivet har å by på. Enten man har en stor hage, en liten hage, en balkong eller nøyer seg med en gjeng stueplanter inne - Hagespiren Podkast ønsker å gi alle et passelig dryss av inspirasjon og hageglede på en underholdende og uhøytidelig måte. Den vil by på mange smarte hagetips og kreative løsninger.