Hagespiren.no består av duoen Lise Thomassen Midtskogen og Gerd Ellen Ottersen. Begge er aktive i hagelaget og har hver sin hage på Toten i Innlandet fylke. Med ganske ulik tilnærming og bakgrunn for å dyrke hageinteresse står de sammen bak podkasten Hagespiren. Hagespiren Podkast er en podkast for deg som ønsker lett underholdning med fokus på hage og det hagelivet har å by på. Enten man har en stor hage, en liten hage, en balkong eller nøyer seg med en gjeng stueplanter inne - Hagespiren Podkast ønsker å gi alle et passelig dryss av inspirasjon og hageglede på en underholdende og uhøytidelig måte. Den vil by på mange smarte hagetips og kreative løsninger.

Ved å følge Hagespiren på Instagram, Facebook eller YouTube, vil du kunne få mulighet til å se bilder, filmer og lese mer om det Hagespiren snakker om. Der vil det også være mulig å stille spørsmål og komme med konstruktive kommentarer. Målet med podkasten er å by på inspirerende underholdning med fokus på det grønne i livene våre. Målgruppen er alle som allerede har oppdaget, eller ønsker å oppdage gleden ved det som spirer og gror.

Lise Thomassen Midtskogen er utdannet innen markedsføring og salg og jobber til daglig med undervisning. På fritiden engasjerer hun seg i det lokale hagelaget og i lokalpolitikken. Som Hage-Lise er hun impulsiv, utålmodig og litt lat. For henne er det viktig at hage skal være lystbetont, og hun driver kun i hagen når hun ønsker det – aldri fordi hun synes at hun bør gjøre det. Helst skal det gå fort, være enkelt og gi mer glede enn svette. Lise er derfor en kløpper i å finne enkle, raske løsninger. Hun har aldri dårlig samvittighet hvis hun ikke gjør noe i hagen, men føler en enorm glede hver gang hun får til noe!

Det er få regler i Lises hageunivers. Mottoet er “Du kan gjøre hva du vil, bare du er snill”. Lise er en sprudlende og utadvendt dame som foruten hage, liker å prate, le og lage mat. Hun har en forkjærlighet for bål, saltvann og stein. Hun har bodd i Finnmark, på Vestlandet, på Østlandet og nå bor hun i Innlandet. Lise er mor til to og Lisemor til tre bonusbarn og fire bonus barnebarn. Hun er godt gift for andre gang og gleder seg til å runde 50 neste år! Lise kan følges på Instagram.

Gerd Ellen Ottersen er utdannet økonom og jobber til daglig med HMS og transport av farlig gods. Hun er mor til fire flotte ungdommer som alle nå har fløyet fra redet. Hagelidenskapen har fulgt henne siden tidlig i 20-årene. Den har bare vokst seg sterkere og sterkere. Foruten hage er Gerd Ellen veldig glad i musikk, bøker og formidling. Hun elsker naturen og er en ivrig soppsanker om høsten. Gerd Ellen har hage i herdighetssone H6/H5. Hun har stor interesse for å dyrke spiselige vekster, og både kjøkkenhage og urtehage har fått plass i nærheten av kjøkkenet. I tillegg er hun glad i store, frodige bed og dyrker tett i tett så ugresset har liten sjanse for å se dagens lys. Hun kjører aldri vekk hageavfall, men utnytter alt.

For Gerd Ellen er hagen en kilde til energi, inspirasjon og avkobling. Samtidig kan den også være en arena hvor hun får benyttet hele kroppen til fysisk arbeid. Gerd Ellen er veldig kreativ og dette er en egenskap hun får utløp for i hagen. I hennes hage er ingen prosjekter umulige; “Får jeg ikke plass i bredden så planter jeg i høyden” - og vips var en vertikal jordbærvegg med 5 etasjer på plass. Gerd Ellen har åpen besøkshage etter avtale om sommeren.